Predikant Wijk 1

Ds. S. J. Verheij
Herfsttuin 8
3772 VJ Barneveld
(0342) 42 25 76
sj.verheij@filternet.nl

 

 

Even voorstellen...

Op 20 september 1969 zag ik het levenslicht in Noordeloos, een dorp in de Albasserwaard. Mijn ouders gaven mij de namen Samuel Johannes. Op de middelbare school groeide het verlangen om predikant te worden. Steeds sterker wist ik me geroepen om Jezus Christus te verkondigen.

Daarom volgde na de middelbare school de studie theologie in Utrecht. Ik heb me met name verdiept in het Nieuwe Testament.  De studie van Gods Woord heeft mijn hart.

In die jaren heb ik mijn vrouw Carola leren kennen. Met haar ben ik al vele jaren gelukkig getrouwd. Samen hebben we vier kinderen gekregen.

In 1997 ben ik bevestigd tot predikant van de buitengewone wijkgemeente te Vianen. De bevestigingsdienst werd geleid door mijn vader, wijlen ds. D.N. Verheij.  In 2001 kwam er een roep vanuit de hervormde gemeente te Polsbroek en Vlist. Met deze gemoedelijke dorpsgemeente heb ik ruim zes jaar op mogen trekken.

In september 2007 is ons gezin verhuisd naar Barneveld en ben ik verbonden aan wijk 1 van de hervormde gemeente. Onder wijk 1 vallen met name de wijk De Burgt en het dorp De Glind. De hervormde gemeente van Barneveld is een groots geheel waar veel gebeurt. Samen met mijn collega’s wil ik graag deze gemeente van dienst te zijn. Hierbij weet ik me afhankelijk van de Heere. Veelzeggend is voor mij de tekst die ik bij mijn belijdenis meekreeg:  “De HEERE zal Zijn werk voor mij voltooien; Uw goedertierenheid is voor eeuwig; laat de werken van Uw handen niet los” (Ps. 138:8).

Zou ik iets voor u, jou kunnen betekenen? Neem rustig contact op.

S.J. Verheij